Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Értelmi képességek > Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése > Melléklet - Értelmi képességek

Melléklet - Értelmi képességek

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • Az eszközök rakosgatása jó játék, amely élményalapúvá teszi a fejlesztést.
  • Biztosítja a hibajavítás lehetőségét, ezért a gyermek motivációja nem sérülhet.
  • A gyermek kezébe csak azok az eszközök kerülhetnek, amelyek az adott feladat megoldásához szükségesek. Ez fókuszálja a figyelmet, erősíti a koncentrációt.

Fejlesztési lehetőségek:A három játékcsalád („Játékkavalkád”, „Színes mezők”, Keresd a képek helyét!”) gazdag lehetőséget kínál az értelmi képességek hatékony fejlesztésére 3 éves kortól kisiskolás, illetve néhány játék esetében felnőttkorig. A játékok alkalmasak a halmazképzés, képzettársítás, elvonatkoztatás, formafelismerés és -azonosítás, szabályfelismerés és -követés, matematikai műveletek, síkbeli relációk, időrendi sorrend, vizuális ritmus és a problémamegoldó gondolkodás gyakoroltatására, fejlesztésére. A játékok elsősorban az értelmi képességeket fejlesztik, de más képességterületekre is hatással vannak. A képességfejlesztő hatást a kötetben táblázat rögzíti, ami segíti az eszközök közötti tudatos választást.

title×

text

okmégse

title×

text

ok