Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Értelmi képességek > Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése > Értelmi képességek

Értelmi képességek

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • Nem kell tovább keresgélnie, mert szerzőink a legjobb fejlesztő játékokat gyűjtötték össze.
  • A feladattípusok különböző nehézségi szinteken jelennek meg, amely már önmagában is biztosítja a fejlesztő hatást.
  • Mivel a fejlesztést játékba „bújtatjuk”, gyermeke az esetleges sikertelenséget nem kudarcként fogja megélni, nem alakul ki gátló hatás.
  • A kötetben bemutatott játékokhoz munkalapok készültek, amelyeket a kötettől függetlenül is megrendelhet.

Fejlesztési lehetőségek:A kötetben részletesen bemutatott három játékcsalád („Játékkavalkád”, „Színes mezők”, Keresd a képek helyét!”) gazdag lehetőséget kínál az értelmi képességek hatékony fejlesztésére 3 éves kortól kisiskolás, illetve néhány játék esetében felnőttkorig. A játékok alkalmasak a halmazképzés, képzettársítás, elvonatkoztatás, formafelismerés és -azonosítás, szabályfelismerés és -követés, matematikai műveletek, síkbeli relációk, időrendi sorrend, vizuális ritmus és a problémamegoldó gondolkodás gyakoroltatására, fejlesztésére. Bár a kötet elsődleges célja az értelmi képességek erősítése, a játékokkal való fejlesztés más képességterületekre is hatással van. A képességfejlesztő hatást táblázat rögzíti, ami segíti az eszközök közötti tudatos választást.

A sorozat további tagjai

1195 Ft

title×

text

okmégse

title×

text

ok