Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Motoros képességek > Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése > Testi érettség, motoros képességek

Testi érettség, motoros képességek

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • Ön egy gyakorló pedagógusok által kidolgozott, bevált mérési eljárással ismerkedhet meg.
  • A kiadvány nyelvezete, stílusa közérthető, használatában könnyű eligazodni.
  • A melléklet segítségével Ön is megállapíthatja, hogy az ötfokú mérőskálán hol tart gyermeke, és arról is tájékozódhat, mit kell teljesítenie az iskolakészültséghez.

Fejlesztési lehetőségek:Az iskolaérettség kritériumai között fontos helyet tölt be a testi és mozgásfejlettség. Az iskolai tanulás sikerességének egyik kulcsa a figyelem, melynek megalapozását a fizikai kondicionáló képesség szolgálja. A térbeli irányok helyes ismerete, s ehhez kötődően a tanulási zavarok megelőzése, az írás megtanulásának képessége mögött szintén a testi és mozgásfejlettség húzódik meg. Fontos tehát, hogy tudatos szülőként Ön is ismerje a fejlettségi szint megállapítását lehetővé tevő vizsgálati eljárások formáit, szempontjait, menetét, feladattípusait, tisztában legyen a gyermekével szemben támasztott követelményekkel, és segíteni tudja az óvodapedagógus munkáját, mivel az iskolába bocsáthatóság közös felelősség.

A sorozat további tagjai

1195 Ft

title×

text

okmégse

title×

text

ok