Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Motoros képességek > Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése > Iskolakészültség megállapítása

Iskolakészültség megállapítása

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • A szerzők olyan mérőeszközt dolgoztak ki, amely az iskolakészültséget és az iskolai beválást egyaránt képes mérni.
  • Otthon, stresszmentes körülmények között bizonyosodhat meg gyermeke képességeiről, azonnal visszajelzést kaphat arról, hogy milyen területeken van szüksége további gyakorlásra.
  • Útmutatók, minták és munkalapok segítik a könyv használatát, amelyben könnyen, gyorsan el fog tudni igazodni.

Fejlesztési lehetőségek:A hatodik életévükhöz közeledő gyermekek szüleiben gyakorta felmerül a kérdés: mindenre kíváncsi gyermekük vajon alkalmas-e már az iskolába lépésre? Pontosabban szólva fizikailag, pszichés és szociális szempontból elég fejlett-e ahhoz, hogy új környezetben, szabályozott formák és keretek között töltse napjait, ahol ráadásul komoly teljesítményt várnak el tőle? Vajon hogyan fogja viselni az óvodához képest megváltozott körülményeket? Amennyiben a gyermek elérte az iskolakészültségi kort, és Ön bizonytalan abban, hogy alkalmas lesz-e a követelményeket teljesíteni, a kötetben bemutatott vizsgálat elvégzése segíthet. Megmutatja, hogy a gyermek elérte-e a szükséges fejlettségi szintet, illetve amennyiben nem, akkor mely részképesség-területeken mutat lemaradást, hiányt. Kutatások bizonyítják, hogy fejlesztés nélkül az idegrendszer érése 0,23 %-os, ezért beavatkozás nélkül, spontán módon a gyermek nem lesz képes elérni az optimális szintet, tehát mindenképpen további gyakorlásra lesz szüksége.

A sorozat további tagjai

1195 Ft

title×

text

okmégse

title×

text

ok