Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Értelmi képességek > Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése > Értelmi képességek

Értelmi képességek

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • Ön egy gyakorló pedagógusok által kidolgozott, bevált mérési eljárással ismerkedhet meg.
  • A kiadvány nyelvezete, stílusa közérthető, használatában könnyű eligazodni.
  • A melléklet segítségével Ön is megállapíthatja, hogy az ötfokú mérőskálán hol tart gyermeke, és arról is tájékozódhat, mit kell teljesítenie az iskolakészültséghez.

Fejlesztési lehetőségek:Az iskolaérettség feltételei között fontos helyet tölt be az értelmi fejlettség. A vizsgálatra kiragadott részképességekről (érzékelés-észlelés, emlékezet, figyelem, képzelet, gondolkodás, számolási képesség) egyértelműen megállapították, hogy az eredményes iskolai tanulás előfeltételei, arról nem is beszélve, hogy szinte minden intelligenciatesztben prioritásként vannak jelen. Fontos tehát, hogy tudatos szülőként Ön is ismerje a fejlettségi szint megállapítását lehetővé tevő vizsgálati eljárások formáit, szempontjait, menetét, feladattípusait, tisztában legyen a gyermekével szemben támasztott követelményekkel, és segíteni tudja az óvodapedagógus munkáját, mivel az iskolába bocsáthatóság közös felelősség.

A sorozat további tagjai

1195 Ft

title×

text

okmégse

title×

text

ok