Pedellus Könyvek

Legyen játék a tanulás!

=

Kezdőlap > Iskola-előkészítő > Érzelmi, akarati és szocializációs képességek

Érzelmi, akarati és szocializációs képességek

    Amiért ezt Önnek ajánljuk:
  • Hasznos, bevált kiadványok olyan szülőknek, akik információkat szeretnének kapni az érzelmi, akarati és szocializációs képességekről és fejlesztési lehetőségeikről.
  • Szerzőink, munkatársaink olyan szakemberek, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek a prevenció (megelőzés) és a korrekció (problémák kezelése) területén.
  • Változatos, játékos, differenciált gyakorlataink minden részterületet és képességi szintet lefednek, így biztosítják az átfogó, komplex fejlesztést.

A kiadványokról:Ahhoz, hogy az Ön gyermeke be tudjon illeszkedni az óvoda és az iskola rendjébe, érzelmi, akarati és szocializációs képességeinek egyaránt optimális szintűnek kell lennie. Ha nem lesz megfelelő a kapcsolata társaival és a felnőttekkel, akkor nem fogja magát jól érezni a közösségben. A peremhelyzet rontani fogja teljesítményét. Tartós baráti kapcsolatok nélkül magányossá válik. Ha bizalmatlan marad a felnőttekkel, nehezebben kaphat tőlük segítséget. Ha nem fogad szót, akkor nem tudnak felelősséget vállalni érte. Ezekből a példákból is egyértelmű, hogy gyermekének mindenképpen meg kell tanulnia azokat a szabályokat, normákat, amelyek a közösségi életét szabályozzák. A tanulás nem könnyű feladat, de szakmailag megalapozott, tartalmas kiadványainkkal játéknak fog tűnni!

Érdekli mit fejleszthet ezekkel?

Az eredményes iskolakezdésért 2.

A sorozat második kötetében kaptak helyet azok a játékos, ugyanakkor életszerű gyakorlatok, amelyek a szociális viselkedés hatékony fejlesztését teszik lehetővé. A tanulságos mesék és történetek segítik az önkép formálását, megkönnyítik a szabályok, normák megértését és elfogadását, a kooperációs képesség előnyeinek belátását.

Az óvodáskorú gyermek megismerése és fejlesztése

A sorozat az óvodáskorú gyermekek teljes körű megismeréséhez és tudatos fejlesztéséhez kínál segítséget. A kötetek az elméleti háttér bemutatása után olyan módszereket és eszközöket ismertetnek, amelyek lehetővé teszik a gyermekek életkornak leginkább megfelelő, pszichológiai vizsgálatokkal igazolt és támogatott fejlesztését. A sorozat tizenegy kötetből áll, melyek közül hat a megismerést, négy a fejlesztést szolgálja. Egy kötet az iskolaérettség vizsgálatával foglalkozik. A megismerésre vonatkozó elmélet rövidített változatát a fejlesztő kötetek is magukba foglalják, azért, hogy könnyebb legyen a kialakított rendszerben tájékozódni.

1195 Ft

title×

text

okmégse

title×

text

ok